Η αποστολή μας

Στην GSK έχουμε μια αποστολή: να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα, να αισθάνονται καλύτερα και να ζουν περισσότερο.

Η GSK στην Ελλάδα:

Κατέχοντας μια από τις ηγετικές θέσεις διεθνώς ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρείες που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη, στην GSK Ελλάδας έχουμε ως στόχο να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της κοινωνίας και όπου είναι εφικτό να τις ξεπερνάμε, μέσω της διάθεσης καινοτόμων φαρμάκων και εμβολίων με αξία για τον Έλληνα ασθενή και το σύστημα υγείας.

Στην Ελλάδα, η GSK διαθέτει περισσότερα από 50 πρωτότυπα φάρμακα για σειρά νοσημάτων όπως ασθένειες του αναπνευστικού (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια - Χ.Α.Π., άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα), HIV/AIDS, σπάνιες παθήσεις, Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη, επιληψία, ημικρανία, νόσο του Πάρκινσον, κατάθλιψη, δερματοπάθειες, λοιμώξεις διαφόρων συστημάτων και γρίπη. Η GSK κατέχει επίσης ηγετική θέση στην ανάπτυξη εμβολίων. Στην Ελλάδα διαθέτει 17 εμβόλια για την πρόληψη του συνόλου των ασθενειών που περιγράφονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών και εφήβων.

Το χαρτοφυλάκιο των εμβολίων της GSK διευρύνθηκε περαιτέρω το 2015 με την προσθήκη των εμβολίων της Novartis (πλην των εμβολίων της γρίπης), στο πλαίσιο τριμερούς συμφωνίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Επιπλέον, η συνεισφορά της GSK στη μάχη ενάντια στον ιό του HIV συνεχίζεται έως σήμερα μέσω των δραστηριοτήτων της ViiV, η οποία ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 με την κοινοπραξία της GSK και της Pfizer ενώ μεταγενέστερα προσχώρησε σε αυτή και η βιοφαρμακευτική εταιρεία Shionogi. Η ViiV αποτελεί την μοναδική φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως της οποίας οι ερευνητικές και εμπορικές δραστηριότητες εστιάζουν αποκλειστικά στη θεραπευτική περιοχή του HIV.